A. V. Oldtimers
Sterrenlaan 84-86
B-2610 - Wilrijk - België
Tel:+32 (0)3.440.09.46
GSM: +32 (0)475.875.805


NL


FR


UK
 

 

Problemen bij traditionele ontsteking met contactpunten (vis platinés):

Contactpunten branden in en moeten regelmatig vervangen worden.  Waarom ?  De contactpunten moeten een stroom (3 à 4 Ampère) schakelen.  Die stroom is inductief (bobine) en dus ‘behoudsgezind’.  Vandaar dat de vonk onvermijdelijk is. Door de vonk krijgt men dan ook het ‘inbranden’.  En dus moet men die contactpunten regelmatig afstellen of vervangen.  Indien de bobine en de condensator niet perfect op elkaar afgestemde karakteristieken hebben zal dit inbranden nog sneller gaan.

Een ander gevolg van (licht) ingebrande contactpunten is dat de vonk aan de ‘bougie’ minder vinnig wordt, en bv aanleiding geeft tot moeilijker starten.

 

Hoe lost een transistor ontsteking dit probleem op ?

Bij een transistor ontsteking worden de contactpunten nog enkel gebruik om een transistor te sturen.  De stroom die door die contactpunten loopt bedraagt nu slechts enkele milliampère.  De echte schakelfunctie wordt overgenomen door de transistor. In feite geven de contactpunten nu slechts een ’signaal’ aan de transistor wanneer hij moet schakelen.  

Voordelen : 

Door de zeer lage (resistieve) stroom branden de contactpunten niet meer in.  Hun afstelling blijft goed.  De transistor schakelt op een veel stabielere manier (dus geen condensator meer nodig). De motor zal dus gemakkelijker starten en stabieler draaien.  Een kleine vermogenswinst en licht lager verbruik zijn ook van de partij.  De kans op falen is veel kleiner dan bij de traditionele ontsteking.

 

Montage:

De voorgestelde transistor ontsteking is gemakkelijk en snel te monteren.  En het systeem kan desnoods in een 2 tal minuten terug omgebouwd worden naar de originele toestand. Bij levering krijgt u een uitgebreide montage beschrijving.

 

Opmerking :

De voorgestelde transistor ontsteking werkt niet met “hoog-rendement” bobines of met bobines met “vlamversterking”.  

   

 


U kan ons contacteren over alle produkten, prijzen, bestellingen en verzendkosten via ons Email adres: contact@av-oldtimers.be
Betalingen kunnen via Visa, Paypal of bankoverschrijving. Bankrekeningnummer: IBAN: BE25413616903182 - BIC: KREDBEBB